Kulinarna wirtuozeria w Qubus Hotel Złotoryja

Qubus Hotel Złotoryja Fot. Archiwum własne
Qubus Hotel Złotoryja

Pierwsze zapachy lata na talerzu można poczuć już dzisiaj. W restauracjach Qubus Hotel pojawiła się wiosenna edycja Menu. Wykwintnych dań będzie można spróbować aż do połowy października. W Qubus Hotel Złotoryja jest to specjalna wkładka Szefa Kuchni.

Kulinarna wirtuozeria

Ekskluzywną ucztę można rozpocząć od delikatnego kremu z młodego kalafiora z puree cytrynowym, którego uzupełnieniem jest pieczony łosoś oraz oliwa bazyliowa tłoczona na zimno. Restauracje Qubus Hotel wprowadzają także do swojej karty aromatyczne i grillowane w wysokiej temperaturze krewetki tygrysie. To największy przedstawiciel swojego gatunku, dorastający nawet do 30 cm. Dzięki takim dodatkom jak mleko kokosowe, czerwona pasta curry i ananas, danie zyskuje orientalną nutę.

Polskie nuty

W Menu nie zabrakło także rodzimych akcentów, takich jak tradycyjna golonka po polsku, staropolski żurek oraz pierogi.

Na deser szefowie kuchni proponują wyśmienitą tartę cytrynową.

To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
captcha To pole jest wymagane

Udowodnij ,że nie jesteś robotem, podaj wynik powyższego działania.