Kulinarna wirtuozeria w Qubus Hotel Złotoryja

Pierwsze zapachy lata na talerzu można poczuć już dzisiaj. W restauracjach Qubus Hotel pojawiła się wiosenna edycja Menu. Wykwintnych dań będzie można spróbować aż do połowy października. W Qubus Hotel Złotoryja jest to specjalna wkładka Szefa Kuchni.
Kulinarna wirtuozeria
Ekskluzywną ucztę można rozpocząć od delikatnego kremu z młodego kalafiora z puree cytrynowym, którego uzupełnieniem jest pieczony łosoś oraz oliwa bazyliowa tłoczona na zimno. Restauracje Qubus Hotel wprowadzają także do swojej karty aromatyczne i grillowane w wysokiej temperaturze krewetki tygrysie. To największy przedstawiciel swojego gatunku, dorastający nawet do 30 cm. Dzięki takim dodatkom jak mleko kokosowe, czerwona pasta curry i ananas, danie zyskuje orientalną nutę.
Polskie nuty
W Menu nie zabrakło także rodzimych akcentów, takich jak tradycyjna golonka po polsku, staropolski żurek oraz pierogi.Na deser szefowie kuchni proponują wyśmienitą tartę cytrynową.